Monel Κ-500 υψηλή σκληρότητα προϊόντων κραμάτων νικελίου για τη θαλάσσια υπηρεσία ουσιαστικά μη μαγνητική

Λεπτομέρειες:
Τόπος καταγωγής: Κίνα
Μάρκα: VANFORGE
Πιστοποίηση: ISO9001, ISO10012, ISO14001, OHSAS18001, ABS, BV, DNV, Lloyd, NK
Πληρωμής & Αποστολής Όροι:
Ποσότητα παραγγελίας min: 500 κλ
Τιμή: Negotiable
Συσκευασία λεπτομέρειες: Πλόιμη συσκευασία για την εξαγωγή
Χρόνος παράδοσης: 60 ημέρες
Όροι πληρωμής: L / C, T / T
Δυνατότητα προσφοράς: 50 μετρικοί τόνοι το μήνα

Λεπτομερής ενημέρωση

Υλικό: Κράμα Κ-500 Monel διαδικασία: Κύβος που σφυρηλατείται ανοικτός
Θεραπεία: Ανοπτημένος Επιφάνεια: ξεφλουδισμένος
Σχήμα: Γύρου Μήκος: Περικοπή στο μήκος κατόπιν αιτήσεως
Υψηλό φως:

νικέλιο γύρω από το φραγμό

,

κράμα 825 στρογγυλός φραγμός

Περιγραφή προϊόντων

Σφυρηλατημένο υψηλής αντοχής αντιδιαβρωτικό κράμα χαλκού νικελίου Monel Κ-500 στρογγυλός φραγμός

 

MONEL® κράμα Κ-500 (UNS N05500/W.Nr. 2.4375) είναι ένα κράμα νικέλιο-χαλκού που συνδυάζει την άριστη αντίσταση διάβρωσης του κράματος 400 MONEL με τα προστιθέμενα πλεονεκτήματα της μεγαλύτερων δύναμης και της σκληρότητας. Οι αυξανόμενες ιδιότητες λαμβάνονται με την προσθήκη του αργιλίου και του τιτανίου στη βάση νικέλιο-χαλκού, και με τη θέρμανση υπό τις ελεγχόμενες συνθήκες έτσι ώστε τα υπομικροσκοπικά μόρια Ni3 (Tj, Al) κατακρημνίζονται σε όλη τη μήτρα. Η θερμική επεξεργασία που χρησιμοποιείται στην πτώση επίδρασης καλείται συνήθως ηλικία που σκληραίνει ή που γερνά.

 

Οι χαρακτηριστικές εφαρμογές για MONEL αναμιγνύουν Κ-500 προϊόντα είναι αλυσίδες και καλώδια, σύνδεσμοι και ελατήρια για τη θαλάσσια υπηρεσία τμήματα αντλιών και βαλβίδων για τη χημική επεξεργασία λεπίδες γιατρών και μεταλλουργικές ξύστρες για την επεξεργασία πολτού στην παραγωγή χαρτιού περιλαίμια τρυπανιών πετρελαιοπηγών και όργανα, άξονες και στροφεία αντλιών, non-magnetic κατοικίες, ανελκυστήρες ασφάλειας και βαλβίδες για το πετρέλαιο και την παραγωγή φυσικού αερίου και αισθητήρες και άλλα ηλεκτρονικά συστατικά.

 

Χημική σύνθεση, %

Νικέλιο (συν το κοβάλτιο) ..................................................... 63,0 λεπτά.

Άνθρακας ........................................................................ 0,25 μέγιστο.

Μέγιστο 1,5 μαγγάνιου ...................................................................

Μέγιστο 2,0 σιδήρου ................................................................................

Θείο .......................................................................... 0,01 μέγιστο.

Πυρίτιο ........................................................................... 0,5 μέγιστο.

Χαλκός ...................................................................... 27,0 - 33,0

Αργίλιο .................................................................. 2,30 - 3,15

Τιτάνιο .................................................................... 0,35 - 0,85

 

Ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό του κράματος είναι ότι είναι ουσιαστικά nonmagnetic, ακόμη και στις αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι δυνατό, εντούτοις, να αναπτυχθεί ένα μαγνητικό στρώμα στην επιφάνεια του υλικού κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Το αργίλιο και ο χαλκός μπορούν να οξειδωθούν επιλεκτικά κατά τη διάρκεια της θέρμανσης, αφήνοντας μια μαγνητική νικέλιο-πλούσια ταινία έξω από το κομμάτι. Η επίδραση είναι ιδιαίτερα αξιοπρόσεχτη στο λεπτή καλώδιο ή τη λουρίδα όπου υπάρχει μια υψηλή αναλογία της επιφάνειας στο βάρος. Η μαγνητική ταινία μπορεί να αφαιρεθεί με το πάστωμα ή τη φωτεινή βύθιση στο οξύ, και οι nonmagnetic ιδιότητες του υλικού θα αποκατασταθούν.

 

Ο συνδυασμός χαμηλής μαγνητικής διαπερατότητας, υψηλής αντοχής και καλής αντίστασης διάβρωσης έχει χρησιμοποιηθεί στο πλεονέκτημα σε διάφορες εφαρμογές, ειδικότερα εξοπλισμός έρευνας πετρελαιοπηγών και ηλεκτρονικά συστατικά.

 

Μηχανικές ιδιότητες

Οι χαμηλής θερμοκρασίας ιδιότητες MONEL αναμιγνύουν Κ-500 είναι σημαντικές. Οι εκτατές και δυνάμεις παραγωγής αυξάνονται με τη μείωση στη θερμοκρασία ενώ η ολκιμότητα και η ανθεκτικότητα είναι ουσιαστικά αμείωτες. Κανένας όλκιμος--εύθραυστος μετασχηματισμός δεν εμφανίζεται ακόμη και στις θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο αυτό του υγρού υδρογόνου. Κατά συνέπεια το κράμα είναι κατάλληλο για πολλές κρυογόνες εφαρμογές.

 

Αμπάρωμα

Το κράμα Κ-500 MONEL εγκρίνεται από τον κώδικα λεβήτων και δοχείων πίεσης ASME ως αποδεκτό υλικό για τη χρήση όπως αμπαρώνοντας. Οι επιτρεπόμενες πιέσεις για την παράγραφο VIII, τμήμα 1 χρήση μέχρι 500°F παρουσιάζονται σε περίπτωση 1192, πιό πρόσφατη αναθεώρηση κώδικα ASME.

 

Αντίσταση διάβρωσης

Η αντίσταση διάβρωσης MONEL έχει το κράμα Κ-500 είναι ουσιαστικά ισοδύναμη με αυτήν του κράματος 400 εκτός από το ότι, όταν στον ηλικία-όρο, του κράματος Κ-500 μια μεγαλύτερη τάση προς την πίεση-διάβρωση ραγίζοντας σε μερικά περιβάλλοντα.

 

Το κράμα Κ-500 MONEL έχει βρεθεί για να είναι ανθεκτικό σε ένα περιβάλλον ξινός-αερίου. Μετά από 6 ημέρες της συνεχούς βύθισης στις διαποτισμένες (3500 PPM) λύσεις σουλφιδίου υδρογόνου στα όξινα και βασικά pHs (που κυμαίνονται από 1,0 έως 11,0), U-bend τα δείγματα του ηλικία-φύλλου δεν παρουσίασαν κανένα ράγισμα. Η σκληρότητα των δειγμάτων κυμάνθηκε από 28 έως 40 Rc. Ο συνδυασμός πολύ χαμηλών ποσοστών διάβρωσης στο θαλάσσιο νερό υψηλής ταχύτητας και υψηλής αντοχής καθιστά το κράμα Κ-500 ιδιαίτερα κατάλληλο για τους άξονες των φυγοκεντρικών αντλιών στη θαλάσσια υπηρεσία. Στο στάσιμο ή αργό θαλάσσιο νερό, το λέρωμα μπορεί να εμφανιστεί ακολουθούμενος με τη διάβρωση, αλλά αυτή η διάβρωση επιβραδύνει μετά από μια αρκετά γρήγορη αρχική επίθεση.

 

Θέρμανση και πάστωμα

Δύο τύποι ανοπτώντας διαδικασιών εκτελούνται στο κράμα Κ-500 MONEL: ανόπτηση λύσης και ανόπτηση διαδικασίας. Οι επεξεργασίες είναι διαφορετικές και στο σκοπό τους και στη διαδικασία.

 

Ανόπτηση λύσης

Το κράμα Κ-500 MONEL από το σχηματισμό των υπομικροσκοπικών μορίων μιας δευτεροβάθμιας φάσης, Ni3 (Tj, Al). Ο σχηματισμός των μορίων πραγματοποιείται ως στερεάς κατάστασης αντίδραση κατά τη διάρκεια μιας ηλικία-σκληραίνοντας (ή πτώση-σκληραίνοντας) θερμικής επεξεργασίας. Πριν από την επεξεργασία γήρανσης, το τμήμα κραμάτων πρέπει να λύση-ανοπτηθεί για να διαλύσει οποιεσδήποτε φάσεις που μπορεί να είχαν διαμορφώσει στο κράμα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επεξεργασίας. Η ανόπτηση λύσης εκτελείται κανονικά με τη θέρμανση των hot-finished προϊόντων σε 1800°F και των κρύος-εργασμένων προϊόντων σε 1900°F. Για να αποφύγει την υπερβολική αύξηση σιταριού, ο χρόνος στη θερμοκρασία πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο (κανονικά, λιγότερο από 30 λεπτά). Οι χρόνοι θέρμανσης (κεκλιμένη ράμπα) και ψύξης πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο για να αποφύγουν την πτώση των καταστρεπτικών φάσεων. Η ψύξη μετά από την ανόπτηση λύσης ολοκληρώνεται κανονικά με την απόσβεση στο νερό.

 

Ανόπτηση διαδικασίας

Κατά τη διάρκεια της μηχανικής επεξεργασίας με την παραγωγή και επόμενη διαμόρφωση του κράματος Κ-500 προϊόντα,

η ενδιάμεση ανόπτηση διαδικασίας μπορεί να απαιτηθεί για να μαλακώσει το προϊόν. Τέτοιος ανοπτεί επανακρυσταλλώνει τη δομή και διευθύνεται χαρακτηριστικά στις θερμοκρασίες μεταξύ 1400°-1600 °F.

 

Ενώ οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα ανοπτήσουν το προϊόν, οι ενδιάμεσες ανοπτώντας θερμοκρασίες διαδικασίας είναι περιορισμένες για να αποφύγουν την υπερβολική αύξηση σιταριού. Ο χρόνος στη θερμοκρασία πρέπει να περιοριστεί για να αποφύγει το σχηματισμό των δευτεροβάθμιων φάσεων που μπορούν να συμβιβάσουν τη σκληρότητα του ηλικίας κράματος Κ-500 προϊόν.

 

Να ισχύσει για μια ώρα μετά από το μέρος έχει φθάσει στην καθορισμένη θερμοκρασία και εξισωμένος είναι κανονικά επαρκής για να μαλακώσει το προϊόν κραμάτων κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Ο χρήστης προειδοποιείται ότι η έκθεση στη θερμοκρασία για τους χρόνους μεγαλύτερους από 1,5 ώρες δεν συστήνεται. Η υπερβολική έκθεση μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό του καρβιδίου το (TiC) τιτανίου. Αυτή η ένωση είναι σταθερή στις θερμοκρασίες γήρανσης που χρησιμοποιούνται για να σκληρύνουν το κράμα Κ-500 έτσι ώστε το τιτάνιο δεν μπορεί να συμμετέχει στη σκληραίνοντας αντίδραση, ο σχηματισμός Ni3 (Tj, Al). Κατά συνέπεια, η δύναμη και η σκληρότητα μπορούν να συμβιβαστούν.

 

Προφανώς, είναι καλύτερο να αποφευχθεί ο σχηματισμός της φάσης καρβιδίου τιτανίου. Εάν, εντούτοις, η φάση διαμορφώνεται ως αποτέλεσμα της ανάρμοστης επεξεργασίας, η ανόπτηση λύσης σε 2050°F για 30 λεπτά απαιτείται για να διαλύσει τα μόρια. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η θερμική επεξεργασία θα οδηγήσει σε ένα μεγάλο μέγεθος σιταριού που μπορεί κάπως να συμβιβάσει τη σχηματιστικότητα. Εντούτοις, η υψηλής θερμοκρασίας επεξεργασία λύσης είναι απαραίτητη εάν το συστατικό πρόκειται να αναπτύξει την πλήρεις σκληρότητα και τη δύναμη κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας γήρανσης.

 

Τα ομοσπονδιακά πρότυπα για το κράμα Κ-500, qq-ν-286, εξετάζουν μόνο την ανόπτηση λύσης. Η ανόπτηση -διαδικασίας αφήνεται στην κρίση της θερμότητας treater. Η δηλωμένη σειρά θερμοκρασίας λύσης ανοπτώντας στην αναθεώρηση Φ είναι 1600° σε 1900°F. Κατά συνέπεια, εάν ένα κράμα Κ-500 συστατικό να είναι λύση που ανοπτείται πρέπει σε 2050°F λόγω της παρουσίας καρβιδίου τιτανίου, πρέπει στη συνέχεια να μειωθεί στο πάχος τμημάτων πριν από την τελική θερμική επεξεργασία (λύση που ανοπτεί + ηλικία που σκληραίνει) για να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της προδιαγραφής. Η αναθεώρηση Γ έχει τροποποιήσει την ανοπτώντας απαίτηση λύσης σε μια ελάχιστη ανοπτώντας θερμοκρασία 1600°F. Κατά συνέπεια, το υλικό λύση-που ανοπτείται σε 2050°F μπορεί να γεραστεί χωρίς περαιτέρω μείωση του πάχους τμημάτων και είναι αποδεκτό εάν καλύπτει τις άλλες απαιτήσεις της προδιαγραφής (μηχανικές ιδιότητες, κ.λπ.)

 

Για τη βέλτιστη απάντηση γήρανσης και τη μέγιστη μαλακότητα, είναι σημαντικό να ληφθεί ένα αποτελεσματικό νερό αποσβήνει από τη θερμοκρασία θέρμανσης χωρίς καθυστέρηση. Μια καθυστέρηση στην απόσβεση ή ένας αργός αποσβήνει μπορεί να οδηγήσει στη μερική πτώση της σκληραίνοντας φάσης ηλικίας και της επόμενης εξασθένισης της απάντησης γήρανσης. Η προσθήκη περίπου 2% από τον όγκο του οινοπνεύματος στο νερό θα ελαχιστοποιήσει την οξείδωση και θα διευκολύνει το πάστωμα.

 

Οι ακόλουθες ηλικία-σκληραίνοντας διαδικασίες συστήνονται για το επίτευγμα των μέγιστων ιδιοτήτων.

1. Μαλακό υλικό (140-180 Brinell, 75-90 Rockwell Β).

Το ισχύω για 16 ωρ. σε 1100° σε 1125°F που ακολουθείται με την ψύξη φούρνων σε ένα ποσοστό του 15° σε 25°F ανά ωρ. σε 900°F. που δροσίζει από 900°F στη θερμοκρασία δωματίου μπορεί να πραγματοποιηθεί με το φούρνο ή την αερόψυξη, ή με την απόσβεση, αδιαφορώντας για το ποσοστό ψύξης. Αυτή η διαδικασία είναι κατάλληλη για όπως-σφυρηλατημένος και αποσβημένος ή ανοπτημένος σφυρηλατημένα κομμάτια, για τις ανοπτημένες ή hot-rolled ράβδους και τις μεγάλες τραβηγμένες στο κρύο ράβδους (πάνω από 1 ½ μέσα. διάμετρος) και για το καλώδιο και τη λουρίδα μαλακός-ιδιοσυγκρασίας.

 

2. Συγκρατημένα κρύος-εργασμένο υλικό (175-250 Brinell, 8-25 Rockwell Γ).

Το ισχύω για 8 ωρ. ή μακρύτερος σε 1100° σε 1125°F, που ακολουθείται με την ψύξη σε 900°F σε ένα ποσοστό για να μην υπερβεί 15° σε 25°F ανά υψηλότερα hardnesses ωρ. μπορεί να ληφθεί από την εκμετάλλευση για όσο χρονικό διάστημα 16 ωρ. στη θερμοκρασία, ιδιαίτερα εάν το υλικό ήταν μόνο ελαφρώς. Κατά γενικό κανόνα, το υλικό με μια αρχική σκληρότητα 175-200 Brinell πρέπει να κρατηθεί το σύνολο το υλικό που 16 ωρ. κοντά στο τοπ αριθμό 250 Brinell (25 Rockwell Γ) πρέπει να επιτύχει την πλήρη σκληρότητα σε 8 ωρ. Αυτές οι διαδικασίες ισχύουν στις τραβηγμένες στο κρύο ράβδους, την ημίσκληρη λουρίδα, τα κρύος-κομμάτια και το καλώδιο ενδιάμεσος-ιδιοσυγκρασίας.

 

3. Πλήρως κρύος-εργασμένο υλικό (260-325 Brinell, 25-35 Rockwell Γ).

Ισχύω για 6 ωρ. ή μακρύτερος σε 980° σε 1000°F που ακολουθείται με την ψύξη σε 900°F σε ένα ποσοστό που δεν υπερβαίνει 15° σε 25°F ανά ωρ. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα ελαφρώς υψηλότερα hardnesses μπορούν να ληφθούν (ιδιαίτερα με το υλικό κοντά στο χαμηλότερο όριο της σειράς σκληρότητας) με το κράτημα 8 έως 10 ωρ. στη θερμοκρασία. Αυτή η διαδικασία είναι κατάλληλη για τη λουρίδα ελατήριο-ιδιοσυγκρασίας, το καλώδιο άνοιξη ή τα βαριά κρύος-εργασμένα κομμάτια όπως οι μικρές, μορφοποιημένες στο κρύο σφαίρες.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ψύξη μπορεί να γίνει στα βήματα 100°F, που κρατούν το φούρνο 4 έως 6 ωρ. σε κάθε βήμα. Παραδείγματος χάριν, η διαδικασία 1 θα μπορούσε να είναι 16 ωρ. 1100°F + 4 έως 6 ωρ. 1000°F + 4 έως 6 ωρ. στις διαδικασίες 900°F. που περιγράφηκαν κάτω από 1, 2, και 3, εντούτοις, θα δώσουν συνήθως τις υψηλότερες ιδιότητες.

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επιδιωχτεί να μειωθεί ο χρόνος επεξεργασίας με θερμότητα, είτε για τη μείωση κόστους είτε για τη λήψη των ενδιάμεσων ιδιοτήτων. Είναι δύσκολο να υποβληθούν συγκεκριμένες συστάσεις που θα κάλυπταν τη μεγάλη έκταση των δυνατοτήτων. Η καλύτερη διαδικασία είναι να γίνουν οι πειραματικές δοκιμές στα δείγματα που αναπαράγουν τη διατομή του υλικού που.

 

Πάστωμα

Το πάστωμα είναι μια τυποποιημένη μέθοδος για μια καθαρή επιφάνεια στο κράμα Κ-500.

 

Καυτή διαμόρφωση.

Η κατάλληλη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της παραμόρφωσης είναι ο περισσότερος σοβαρός παράγοντας στο επίτευγμα της καυτής μαλακτότητας. Η μέγιστη συνιστώμενη θερμοκρασία θέρμανσης για το καυτό λειτουργώντας κράμα Κ-500 MONEL είναι μέταλλο 2100°F. πρέπει να χρεωθεί σε έναν καυτό φούρνο και να αποσυρθεί όταν θερμαίνεται ομοιόμορφα. Η παρατεταμένη ενυδάτωση σε αυτήν την θερμοκρασία είναι επιβλαβής. Εάν μια καθυστέρηση εμφανίζεται, έτσι ώστε το υλικό πρέπει να υποβληθεί στην παρατεταμένη ενυδάτωση, η θερμοκρασία πρέπει να μειωθεί ή να γίνει σε 1900°F μέχρι λίγο πριν έτοιμο να εργαστεί, κατόπιν να παρουσιαστεί σε 2100°F. Όταν το κομμάτι θερμαίνεται ομοιόμορφα, πρέπει να αποσυρθεί. Σε περίπτωση μακροχρόνιας καθυστέρησης, η εργασία πρέπει να αφαιρεθεί από το φούρνο και να νερό-αποσβηθεί.

 

Η hot-working σειρά θερμοκρασίας είναι 1600° σε 2100°F. που η βαριά εργασία γίνεται καλύτερα μεταξύ 1900° και 2100°F η εργασία κάτω από 1600°F δεν συστήνεται. Για να παραγάγει το λεπτότερο σιτάρι στα σφυρηλατημένα κομμάτια, τελικό θερμαίνει εκ νέου τη θερμοκρασία πρέπει να είναι 2000°F και τουλάχιστον η μείωση 30% της περιοχής πρέπει να ληφθεί στην τελευταία λειτουργία σφυρηλατημένων κομματιών.

 

Όταν η καυτή εργασία ολοκληρωθεί, ή όταν είναι απαραίτητο για το κράμα Κ-500 MONEL να δροσίσει πριν από την περαιτέρω καυτή εργασία, δεν πρέπει να επιτραπεί για να δροσίσει στον αέρα αλλά πρέπει να αποσβηθεί από μια θερμοκρασία 1450°F ή υψηλότερος. Εάν το κομμάτι επιτρέπεται για να δροσίσει αργά μόνος-θερμότητα-απόλαυση (ηλικία-σκληρύντε) σε κάποιο βαθμό, και η πίεση θα είναι οργάνωση που μπορεί να οδηγήσει στο θερμικό διαχωρισμό ή λυσσασμένος κατά τη διάρκεια της επόμενης θέρμανσης εκ νέου. Επιπλέον, το αποσβημένο υλικό έχει την καλύτερη απάντηση στη σκλήρυνση ηλικίας, δεδομένου ότι περισσότερος του ηλικία-σκληραίνοντας συστατικού διατηρείται σε λύση.

 

Η επιφάνεια του υλικού θα οξειδωθεί σε μικρότερο βαθμό και θα είναι ευκολότερη να παστώσει εάν αποσβήνεται στο νερό που περιέχει για 2% από τον όγκο του οινοπνεύματος. Κρύα διαμόρφωση. Στον ανοπτημένο όρο, το κράμα Κ-500 μπορεί να κρύος-εργαστεί από τις τυποποιημένες διαδικασίες. Αν και το κράμα απαιτεί τη σημαντική δύναμη να διαμορφώσει, έχει την άριστη ολκιμότητα.

 

Κατεργασία

Η βαριά κατεργασία του κράματος Κ-500 ολοκληρώνεται καλύτερα όταν είναι το υλικό στον ανοπτημένο όρο ή καυτός-εργασμένος και αποσβημένος όρος. Το ηλικία-υλικό, εντούτοις, μπορεί να τέρμα-επεξεργαστεί στη μηχανή στις στενές ανοχές και το πρόστιμο τελειώνει. Η συνιστώμενη πρακτική, επομένως, είναι στη μηχανή ελαφρώς υπεργέθης, ηλικία-σκληραίνει, κατόπιν τέρμα στο μέγεθος. Κατά τη διάρκεια της γήρανσης, μια μικρή μόνιμη συστολή (περίπου 0,0002 μέσα. /in.) πραγματοποιείται, αλλά λίγο warpage εμφανίζεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των αργών ποσοστών ψύξης σχετικών.

 

Το διαθέσιμο κράμα Κ-500 προϊόντων και προδιαγραφών MONEL υποδεικνύεται ως UNS N05500 και Werkstoff Nr. 2.4375. Παρατίθεται στο NACE κ.-01-75 για την υπηρεσία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το κράμα Κ-500 εφοδιάζεται σε ένα ευρύ φάσμα των τυποποιημένων εντύπων μύλων συμπεριλαμβανομένου του σωλήνα, σωλήνας, στρογγυλός φραγμός, επίπεδος φραγμός, σφυρηλάτηση. Οι δημοφιλή μορφές και τα μεγέθη είναι διαθέσιμες από το απόθεμα πολλά προϊόντα ειδικότητας μπορούν να ληφθούν από τους μετατροπείς.

 

Διαθέσιμες προϊόντα και προδιαγραφές

Φραγμός, ράβδος, και σφυρηλατημένα κομμάτια - BS3075NA18 (καλώδιο), BS3076NA18 (ράβδος και φραγμός), ASTM Β 865 (ράβδος και φραγμός), DIN 17752 (ράβδος και φραγμός), DIN 17753 (καλώδιο), DIN 17754 (σφυρηλατημένα κομμάτια), qq-ν-286 (ράβδος, φραγμός, και σφυρηλατημένα κομμάτια), cAms 4676 της SAE (ράβδος και φραγμός), περίπτωση 1192 κώδικα ASME (ράβδος και φραγμός), ISO 9723 (φραγμός), ISO 9724 (καλώδιο), ISO 9725 (σφυρηλατημένα κομμάτια)

 

Σωλήνας και σωλήνας - BS3074NA18 (χωρίς συγκόλληση σωλήνας και σωλήνας), DIN 17751 (σωλήνας και σωλήνας)


Σειρά μεγέθους προϊόντων
Διάμετρος: 100mm - 600mm
Μήκος: κατόπιν αιτήσεως
 
Διαδικασία παραγωγής
Monel Κ-500 υψηλή σκληρότητα προϊόντων κραμάτων νικελίου για τη θαλάσσια υπηρεσία ουσιαστικά μη μαγνητική 0 
Monel Κ-500 υψηλή σκληρότητα προϊόντων κραμάτων νικελίου για τη θαλάσσια υπηρεσία ουσιαστικά μη μαγνητική 1

Monel Κ-500 υψηλή σκληρότητα προϊόντων κραμάτων νικελίου για τη θαλάσσια υπηρεσία ουσιαστικά μη μαγνητική 2

 
 

 

 
 

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας

Μπορεί να είσαι σε αυτά